Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Høyesterettsavgjørelse kan hjelpe Gerd fra TV2 hjelper deg.

17. september 2018



Uheldige Gerd Irene Eilertsen fra TV2 hjelper deg fikk ikke betaling etter å ha solgt sin bil til den profesjonelle oppkjøperen Sven Jarle Knolls firma Fredriksborg Invest. Han begrunnet den manglende betalingen med at Gerd hadde tilbakeholdt opplysninger om rust på bilen. Historien endte tilsynelatende med at Knolls firma betalte det utestående beløpet som var kr. 20.000,-. Oppkjøperen ble også dømt til å betale beløpet i en fraværsdom fra forliksrådet.

Saken tok imidlertid en overraskende vending da Knolls firma etter innbetalingen og dommen, tok ut en forliksklage mot Gerd for det påståtte tapet han hadde hatt som følge av det han mente var et urettmessig tilbakehold av opplysninger om rust på bilen. Gerd reagerte naturligvis med fortvilelse og visste ikke hvordan hun skulle håndtere dette. 

Uten å kjenne saken utover det som ble presentert i TV2 hjelper deg, ser vi en klar mulighet for at Knolls forliksklage må avvises fra behandling. Høyesterett har i en avgjørelse 13.06.18 i en sak som har flere likhetstrekk med Gerds sak, konkludert med at en fraværsdom fra forliksrådet som avgjorde betalingsplikt også avgjorde erstatningskrav som hadde direkte tilknytning til samme kontraktsforhold. Motparten kunne således ikke ta ut et nytt søksmål med krav om erstatning når betalingsplikten allerede var fastslått i fraværsdommen, og saken ble derfor avvist.

Gerds sak må vurderes i lys av nevnte avgjørelse fra Høyesterett som du finner her, og vi ønsker lykke til og tror at dette vil ordne seg til det beste for Gerd. 



Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn