Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Advarsel: gi deg mens leken er god.

30. september 2022Det kan være vanskelig å håndtere saker uten juridisk bistand. Noen tenker at det tryggeste er å avvise alle krav eller nekte ethvert ansvar - noen ganger helt uavhengig av sakens faktiske og rettslige grunnlag. Det kan bli veldig dyrt. 

Som advokater forsøker vi tidlig å klarlegge prosessrisiko, det vil si hvor god eller dårlig sak vi mener klienten har. Noen ganger kan det være tvilsomt, andre ganger er det helt klart hvordan saken stiller seg. Klare saker bør avklares raskt - slik at ressurser kan spares.

Når klare saker ikke avklares raskt, vil den som har en dårlig sak stå i fare for å bli påført ansvar for motpartens stadig stigende saksomkostninger. Vi hadde nylig en sak som kan tjene som en alvorlig lærepenge for alle som tenker at det å sitte på gjerdet og motsette seg kravene så lenge som mulig, er en god strategi. 

Saken gjaldt del av en eiendom som ved et salg for mange mange år siden, ved en feiltagelse ikke var tinglyst overført på vår klient. Motparten tenkte kanskje at den manglende formelle overføringen ga noen muligheter, og ventet nesten så lenge som overhode mulig med å erkjenne ansvar. Kort tid før hovedforhandling i tingretten, kastet motparten inn håndkle og erkjente at vår klient var eier av den omstridte delen av eiendommen. I en slik situasjon avsies det dom, og hovedregelen er at den som taper skal erstatte motpartens omkostninger. Slik gikk det også i denne saken, og motparten ble dømt til å betale i underkant av kr. 100.000,- til vår klient.  

Ikke utsett deg for en slik risiko - få saken din vurdert av en advokat hvis du er i tvil. Avslutt de dårlige sakene så raskt som mulig. Det kan spare store ressurser - både økonomisk, tidsmessig og personlig. Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn